Фудбал: Србија против Хрватске, шта можемо очекивати?

06-02-2013 10:03:00 | | Т.Г./Index.hr./vijesti-online.com/ФОТО: sutra.ba/kapiten.rs |

Остало је нешто више од мјесец дана до утакмице између Србије и Хрватске која ће бити одиграна у оквиру квалификација за Свјетско првенство у фудбалу. Обе селекције очекују побједу.

У групи А, послије 4 кола води Белгија са 10 бодова колико има и другопласирана Хрватска. Србија и Македонија заузимају треће односно четврто мјесто са по 4 бода, а прате иx Велс са 3 односно посљедњепласирана Шкотска са 2 бода.

Србија је остварила једину побједу против Велса, ремизирала је са Шкотском, док је изгубила од селекције Белгије и Македоније. Хрватска с друге стране има три побједе, двије против Македоније и једну против Велса, а ремизирали су са Белгијом. Све ово показује да ће нас 22 марта очекивати неизвјесна утакмица на Максимиру. Из табора Хрватске поручују да су спремни:

"У сјајној смо позицији, дијелимо прво мјесто и не смијемо заборавити да смо тек на 40 посто обављеног посла. У игри је још мноштво бодова. Нитко још није отписан. Због тога морамо бити максимално концентрирани. Не смијемо се успавати, прави изазови тек предстоје", рекао је Игор Штимац,тренер Хрватске репрезентација и додао:

"За Србију ће нам требати стрпљења, али и здравља играча. За то молим, за то се бринем. Одавно знам како се поставити, само да сви будемо на окупу".

С друге стране и Срби су оптимистични,а млади играч Србије, Филип Ђуричић, вјерује да би  побједа против Хрвата промијенила све:

"До сада је било јако турбулентно. Било је много добрих, али и доста лоших ствари. Док постоји трачак канде, ми ћемо веровати и борити се за одлазак на СП. Биће тешко, утакмица против Хрватске једна је одлучујућих и ту морамо да извучемо све из себе за победу", рекао је Ђуричић

Србија је у пријатељском мечу данас савладала Кипар са 3:1 док је Хрватска била боља од Јужне Кореје резултатом 4:0