Harlem Shake нова интернет сензација

19-02-2013 06:50:00 | | | Алексеј Ђурђевић

Видео снимци необичног и шаљивог плеса уз музичку нумеру њујоршког DJ Bauera "Harlem Shakе" преплавили су интернет.

Сваки спот траје у просјеку око 31 секунду и састоји се из два дијела. У првом дијелу од 15 секунди у кадру се налази једна особа која лагано ђуска уз музику док се око ње налази више људи који је једноставно игноришу. Мирно сједе, гледају ТВ, читају и томе слично.  

Након 15 секунди пјесма долази до дијела када DJ каже: "Do the Harlem Shake" и тада настаје лудница. Сви из просторије се прикључују ђускању особи која је прва кренула да плеше и то на веома занимљив и духовит начин.

Занимљивости видеа доприности и чињеница да су сви у другом дијелу другачије обучени него на почетку. Уобичајен оутфит замијењен је костимима, маскама или једноставно голотињом.  

Ова нова интернет сензација која се појавила на  Youtube-u пријети да обори рекорде чувеног "Gangnam style-a". У року од неколико седмица појавило се на стотине видеа који су већ достигли гледаност између једног и десет милиона. 

Шта тачно представљају ови снимци и ко је уствари оригинални творац идеје још није познато. Најважније је да су сигурно вриједни пажње и сигурно вас неће оставити равнодушним што се можете и сами увјерити на линку испод.