Иванковић осуђен на 6 мјесеци затвора

28-01-2013 09:24:00 | Независне | Д.Л. / Фото : РТРС |

Власник бившег „Дел Капа“ и томболе „Тим плус“ из Бањалуке, Милан Иванковић осуђен је на шест мјесеци затвора и новчану казну од 60.000 КМ, због организовања проституције и илегалног коцкања у томболама.

Посебно одјељење Окружног суда Бањалука прихватило је данас и споразуме о признању кривице које су са Специјалним тужилаштвом РС закључили и остали ухапшени у акцији "Кубикус".

Пресудом Окружног суда предвиђено је да од Иванковића буде одузета и имовинска корист стечена илегалним коцкањем у томболама у вриједности од 50.000 КМ.

Окружни суд Бањалука прихватио је и споразуме које су закључили другооптужени рецепционер хотела "Талиа" у центру Бањалуке, Милан Регодић звани Мики, и власник штампарије у Лакташима, Ранко Ловре.

Регодић је признао кривицу за своју одговорност у проституцији и осуђен је на шест мјесеци затвора и новчану казну од 1.000 КМ.

Ловре је признао да је за Иванковића штампао илегалне листиће за томболу, те је осуђен на три мјесеца затвора с тим да казну затвора може замијенити новчаном казном.

Иванковић је крајем прошле године пуштен из притвора у којем се налазио од октобра 2012. године, када је заједно с осталима ухапшен у акцији "Кубикус".

Током акције хапшења Иванковића и претреса објеката осталих осумњичених, истражиоци Специјалног тужилаштва РС пронашли су и илегалну штампарију за штампање томболских листића који нису имали одобрење Републичке управе за игре на срећу.

У току акције "Кубикус" извршено је више претреса на подручју Бањалуке и Добоја, односно мјестима на којима је Иванковић имао своје томболе.