Јеремић: Нервоза оних којима не одговара истина

10-03-2013 10:06:00 | Танјуг | Д.Д. |

Предсједник Генералне Скупштине УН Вук Јеремић реаговао је данас на апел Конгреса Бошњака Сјеверне Америке и Савјетодавног Вијећа за БиХ амабасадорке САД у УН Сузан Рајс, истичући да је очито да расте нервоза код оних којима не одговара да се представи истина.

"Очигледно је да расте нервоза код оних којима не одговара чињеница да ће се на позорници УН представити истина. Ми улазимо у посљедњу фазу припрема за јавну расправу о међународном кривичном правосуђу 10. априла и не обазиремо се на притиске", изјавио је Јеремић за Танјуг.

Удружења Бошњака у Сјеверној Америци затражила су данас од сталне представнице САД у УН Сузан Рајс да хитно цензурише предсједника Генералне скупштине УН Вука Јеремића и откаже расправу у УН о Хашком трибуналу, која је заказана за април.

Конгрес Бошњака Сјеверне Америке (КБСА) и Савјетодавни савјет за БиХ (АЦБХ) упозорили су Сузан Рајс на "лоше намјере" Јеремића према Хашком трибуналу и на његова настојања да "шири српски националистички програм".

Двије организације напомињу да је Јеремић директно одговоран за "скандалозно извођење српске националистичке пјесме 'Марш на Дрину' у УН".

"Пјесма 'Марш на Дрину' симбол је екстремног српског национализма, коју су фашисти и нацистички сарадници на челу са Дражом Михаиловићем активно употребљавали као мотивацију да почине ратне злочине у БиХ за вријеме Другог светског рата”, наводи се у саопштењу.