Мишковићу продужен притвор

08-02-2013 03:58:00 | РТС | Д.Л. / Фото: vecernji.hr |

Власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу и његовом сину Марку Мишковићу, продужен је притвор за још месец дана. Специјални суд продужио је притвор и Милу Ђурашковићу, потврдила је портпаролка тог суда, Маја Ковачевић.

Мишковић и остали притворени налазе се у Окружном затвору у Београду. Ђурашковићу и Мишковићима притвор је одређен због опасности од бјекства, бојазни да ће током истраге утицати на свједоке, као и због узнемирења јавности.

Они се терете да су, од 2005. до краја 2010. године, као сувласници у приватизованом Предузећу за путеве "Ниш", а преко њега и сувласници више предузећа за путеве - "Београд", "Крагујевац", "Врање", "Сремпут", "Бачка пут" и других, неосновано из тих предузећа извукли новац и имовину.

Осумњичени су од заједничког посла зарадили око 30 милиона евра, од чега је Марку Мишковићу припало од 17 до 19 милиона евра, Ђурашковићу 10 милиона евра, а предузећу "Хемслејд" 1,2 милиона евра.

Мирослав и Марко Мишковић и  Мило Ђуршаковић су у притвору од хапшења 12. децембра 2012. године ( притвор им је одређен 14. децембра ). Суд им је први пут продужио притвор 11. јануара.

Директору "Нибенса", Дејану Јефтићу, притвор је укинут средином јануара. Притвор је у јануару укинут директору "Шер корпорације", Ристи Ристићу, процјенитељу Раши Здравку и бившем директору "Предузећа за путеве Ниш", Зорану Михаиловићу.