Најбоље европске туре возом

15-02-2013 12:46:00 | | еТрафика /Е.Д/ |

Амерички CNN објавио је листу најбољих релација у жељезничком саобраћају Европе на којој се нашла и Софија – Београд.

Лондон – Авињон

Овај дуги, али дивни пут води вас на југ Француске који је некада био сједиште папске столице. Идеална је љетња дестинација, а воз из Лондона полази сваке суботе. Успут можете видјети дивне енглеске предјеле који се затим смјењују прекрасним француским виноградима и старим насељима. Најбоље од свега је што можете да се послужите вином у купеу за ручавање.

Женева – Милан

Четворочасовни пут нуди спектакуларан поглед на Женевско језеро, а затим алпске предјеле оковане снијегом. Воз пролази кроз Лозану и Бриж гдје можете пресјести у Глациер Еxпресс, који вози до чувеног скијалишта Сен Мориц.

Жуан - Пиринеји

Овај жути воз највише личи на играчке и стар је читав вијек. Тура "Ле траин Јауне" води кроз дивне предјеле Пиринеја, а љубитељи скијања је могу искористити за одлазак на неко од популарних зимовалишта. У једном тренузку пролази 1.600 метара изнад нивоа мора преко висећих мостова и вијадукта који су давно подигнути у овим суровим предјелима.

Берлин – Москва

Ова линија води кроз пољске градове Познан и Варшаву, прије доласка у Бјелорусију и на посљетку Русију. Оно што ово путовање чини посебним су зимски пејзажи, па је најбоље да за авантуру одаберете хладне мјесеце у години.

Циришки аеродром – Ароса

Ова рута названа је најљепшим аеродромским трансфером на свијету и води кроз градић Хур, који је прави представник Швајцарске културе. Пут од Хура води кроз пејзаже као са разгледница и има изузетно стрме дионице. Врхунац путовања је прелазак преко Ленгвизер вијадукта високог 60 метара који је прави драгуљ швајцарске градње.

Софија – Београд

Можете спавати путујући Балканом, али ћете онда пропустити неке од најфасцинантнијих погледа Старог континента. Поласком из бугарске престонце крећете на осмочасовни пут који вам нуди увид у турбулентну прошлост Европе. Пролазићете поред бројних грађевина из комунистичке ере, величанствених православних цркава и ораница које се обрађују на старински начин.