Николић у оквиру Резолуције, Јахјага о независности

06-02-2013 07:12:00 | Танјуг | Б.В. / Фото: Танјуг |

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је послије сусрета са Атифете Јахјагом у Бриселу да ако косовска предсједница настави да инсистира на независности Косова, дијалог Београда и Приштине не може ићи у добром правцу.

Послије првог сусрета Николић - Јахјага, предјседник Србије је рекао да се он у том разгоовору "кретао у оквиру Резолуције" Србије, док је Јахјага, како каже, "нажалост, уз уџбеничку причу о људским правима и ЕУ инсистирала да двије независне државе треба да сарађују".

Према Николићу, "за први састанак, као упознавање, може се рећи да је било користи", али "очигледно је да сви људи који разговарају инсистирају на независности, а то Србија заиста не може да прихвати као тему".

На молбу да прокоментарише шпекулације да је овај састанак само "посљедњи корак ка признавању" косовске независности, Николић је рекао да сусрет "сигурно није мотивисан жељом да признамо Косово, већ да се страсти смире".

Предсједник Николић није желио открити када ће се поново састати са косовском предсједницом и званичницима Европске уније.