Нова Влада добила повјерење

13-03-2013 09:12:00 | | Г.М./Фото: b92.net |

Народна скупштина Републике Српске дала је повјерење саставу нове Владе премијерке Жељке Цвијановић. Премијерку је подржало 50 посланика, 23 су била против, а два уздржана. За нови састав кабинета гласало је 50 посланика, 22 су била против, а три уздржана.

У новој Влади, СНСД има 11 министара. Уз пет старих, нови министри ће водити ресоре унутрашњих послова, економских односа, трговине, пољопривреде, просвјете и здравља. У министарствима, које воде СП, ДНС и ХДЗ није било промјена.

Уз већину министара из претходног кабинета Цвијановићева је за упражњене ресоре одабрала сљедеће министре: Радислав Јовичић биће министар унутрашњих послова, Стево Мирјанић министар пољопривреде, Горан Мутабџија министар просвјете и културе, Слободан Станић министар здравља и Игор Видовић министар економских односа и регионалне сарадње РС.

У шести ресор, Министарство трговине и туризма, које је првобитно понуђено СДА, предложена је Маида Ибришагић-Хрстић, бившеа помоћница министра за урбанизам и просторно планирање.

Цвијановићева је износећи експозе рекла да је потпуно свјесна указаног повјерења. "Рад Владе обиљежиће очување радних мјеста, унапријеђење рада институција, пословног амбијента и неће се изгубити из вида да Влада Републике Српске буде активна у процесу европских интеграција", казала је Цвијановићева.