Посао на аутопуту за још 350 радника

09-03-2013 02:25:00 | Глас Српске | Б.В. |

Изградња дионице аутопута од Добоја до Прњавора захуктава се са побољшањем временских прилика, а извођачи радова ускоро ће ангажовати додатних 350 радника, изјавио је Слободан Станковић за "Глас".

Генерални директор "Интеграл инжењеринга" из Лакташа, који са македонским "Гранитом" гради ову дионицу аутопута, Слободан Станковић рекао је "Гласу Српске" да су у јануару и фебруару радови били успорени због неповољних временских прилика, али да тренутно изградња тече планираном динамиком.

"Успоравање радова у посљедња два мјесеца неће утицати на рок изградње. Тренутно насипамо шести километар дионице од Добоја према Прњавору. Упоредо с тим радимо и испитивања терена и пројекат изградње аутопута", казао је Станковић.

Директор "Аутопутева РС" Душан Топић рекао је да у зимском периоду није могло доћи до запошљавања нових радника због лоших временских прилика.

"Извођачи морају запослити нове раднике како би појачали интензитет радова и надокнадили изгубљено вријеме због временских неприлика", рекао је Топић.

Радови на дионици аутопута од Добоја до Прњавора дугој 36 километара почели су у јесен 2012. године, а извођач је конзорцијум који чине "Интеграл инжењеринг" и "Гранит".