Премијер лига: За 85 минута у игри постао играч мјесеца

07-02-2013 04:20:00 | | dailymail.co.uk / Б.А. / ФОТО: Агенције |

Играч Рединга Адам Ле Фондре постао је играч мјесеца у енглеској Премијер лиги иако је у игри провео укупно 85 минута. Ле Фондре је за то вријеме постигао 5 голова, од тога по 2 Челзију и Њукаслу.

Нападач Рединга нити један пут није био стартер, али то га није спријечило да одлучујућим головима свом тиму донесе вриједне бодове у борби за опстанак.

Најприје је као "џокер" ушао у игру против Њукасла, и са два гола преокренуо резултат у корист Рединга за побједу од 2:1. Потом је и против Челзија ушао у игру и за пет минута са два гола изједначио резултат на 2:2. Занимљиво је да је Ле фондре у четири меча, колико је одиграо, имао 5 шутева на гол противника, и сви су завршили у мрежи.

Иако није имао велику минутажу, Ле Фондре је сасвим заслужено однио титулу играча мјесеца јануара.

"Фантастичан је осјећај добити награду за најбољег играча мјесеца. Надам се да ћемо да краја сезоне пружати добре партије и да ће то бити довољно да останемо у лиги", додао је нападач.

Поред нападача, и тренер Рединга Брајан Мек Дермот је добио награду за тренера мјесеца захваљујући чињеници да је његов тим од 12 могућих, узео чак 7 поена у мјесецу јануару.

Ово је први пут у историји да је неки играч клуба из Рединга добио ову награду.