Роналдињо: Харт ме је збунио

08-02-2013 12:32:00 | | goal.com / Борис Анђић / ФОТО: Агенције |

Некадашњи најбољи играч свијета је за енглески "Гол" објаснио због чега је промашио пенал у сриједу на утакмици његовог Бразила против Енглеске, коју су Енглези добили са 2:1.

Роналдињо је рекао да је тактика голмана Енглеске Џо Харта "крива" за његово слабо извођење пенала.

Бразилац је шутирао пенал у Хартову лијеву страну, иако је познат по томе да увијек пенале шутира високо у голманову десну страну, што ударце чини практично неодбрањивим.

Послије утакмице је за "Гол" је изјавио: "Иначе не шутам пенале у ту страну. Голман ме је збунио својом тактиком и због тога нисам реализовао најстрожу казну."

Иако су Бразилци у првом полувремену повели са 1:0 голом Фреда, Руни и Лампард су убрзо преокренули резултат у корист Енглеске. Роналдињо је пораз Бразила оправдао недостатком такмичарске форме његових саиграча.

"Знали смо да ће бити тешко играти против репрезентације чији играчи су већ при крају сезоне у својим клубовима. Са друге стране, у Бразилу сезона тек почиње. Рецимо ја сам одиграо само једну такмичарску утакмицу до сад", додао је Роналдињо.

Хартова одбрана пенала обогућила је Енглеској да први пут послије 23 године побиједи Бразил. Ова побједа је уљепшала прославу 150 година од оснивања Фудбалског савеза Енглеске.