РС добија нову Владу за десет дана

24-02-2013 10:07:00 | Глас Српске | РТРС / Б.В. / Фото: Независне, Глас Српске |

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, најавио је данас у Теслићу, да ће сутра или у уторак разговарати с премијером Александром Џомбићем о реконструкцији Владе. У Влади Републике Српске остаће један број старих министара, а четири или пет људи биће замијењени за 10 дана.

Предсједник Додик је рекао да ће се ићи на нови састав Владе, што подразумијева процедуру предлагања мандатара, сазивање сједнице и рад самог парламента и да сматра да ће то бити завршено у року од седам до десет дана.

"Ићи ће се на нови састав Владе, а то подразумијева процедуру предлагања мандатара, сазивање сједнице и рад самог парламента. Сматрам да ће све то у року од седам до десет дана бити завршено", рекао је Додик и додао да за ефикасно рјешење овог питања постоје све претпоставке, односно скупштинска већина и коалициони договор са СП-ом и ДНС-ом.

Додик је нагласио да се, када је ријеч о коалицији СНСД-а са ове двије партије, ништа неће мијењати и да су њихова персонална рјешења ствар ових странака.

Потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић рекао је јуче на прес-конференцији да у врху СНСД-а постоји већинско мишљење да је потребна нова енергија, па и нови људи у извршној власти, укључујући и поједина јавна предузећа, установе и институције РС.

Он је рекао да се о промјенама у Влади разговара и са ДНС-ом и СП-ом, те да је могуће да се у Влади нађу и друге партије, не желећи да прецизира о којим странкама је ријеч.