Сигурна побједа Јужне Африке

23-01-2013 10:07:00 | | Спортал/Г.М./Фото: sportal.rs |

Домаћин овогодишњег издања Афричког купа нација, Јужна Африка, након ремија у првој утакмици А групе, забиљежила је побједу у дуелу против слабашне Анголе резултатом 2:0. У другој утакмици ове групе бодове су подијелили Мароко и Зеленортска острва.

Репрезентација Јужне Африке уписала је прву побједу на турниру захваљујући головима Сангвенија у првом и Мађора у другом полувремену. Домаћи су у потпуности надиграли Анголу у свим сегментима фудбалске игре и заслужено тријумфовали.

У другом сусрету групе А бодове су подијелили Мароко и Зеленортска острва. На велико изненађење, повеле су "плаве ајкуле", како популарно зову фудбалере егзотичних Зеленорских острва, преко Платинија. Међутим, понајбољи играч Марока, Јусуф Ел Араби који наступа за шпанску Гранаду, успио је изједначити на 1:1 у 78. минути и тако поставити коначан резултат.

Послије данашњих утакмица лидер групе А је Јужна Африка са четири бода, по два су сакупили Мароко и Зеленортска острва док је Ангола прикована за дно са једним освојеним бодом.