Срби протестују у Косовској Митровици

30-01-2013 03:41:00 | Танјуг | Б.В. / Фото: Танјуг |

У сјеверном делу Косовске Митровице одржан је митинг који су организовали предсједници локалних самоуправа са сјевера Косова и Метохије, са циљем да се пошаље порука да Срби не прихватају интеграцију у независно Косово.

На митингу, који је почео нешто послије 12 часова, на тргу Шумадија, окупило се око 5.000 грађана из четири општине са сјевера Косова. Скупу су присуствали и предсједници општина и скупштина општина Косовска Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток.

Митинг је организован под слоганом "Стоп бриселским обманама и преварама". Грађани су носили транспаренте "Стоп бриселским обманама и преварама", "Поштујте Устав Републике Србије и Резолуцију 1244", "Космета се одричу само издајници", "Нећемо државу Косово", "Нећемо косовске институције", "Не дамо судове Србије".

Предсједник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић рекао је да воља, морал, јединство и спремност на сопствену жртву за очување Косова и Метохије никада није било веће.

Пантић је позвао Владу Србије да не прими замјеника косовског премијера и министра за локалну самоуправу Слободана Петровића на разговор, јер ће убудуће моћи само са њим да разговарају.