Сузана Трнинић најбољи новинар, брука професије Саша Миловановић

20-01-2013 02:50:00 | Независне | Јована Кљајић/Фото:tvprogram.r |

Према резултатима новогодишње анкете магазина "Статус" која је спроведена у Србији међу новинарима, новинарка Б92 Сузана Трнинић најбољи је новинар у 2012. години, лист "Данас" су најбоље дневне новине, а ТВ Б92 најбоља телевизија.

У анкети је учествовало 200 новинара из више од 40 редакција, а на другом мјесту, иза Трнинић, налази се Љубица Гојгић, такође новинарка Б92, док је трећепласирана Даница Вученић са Радио-телевизије Војводине.Прво мјесто за најбоље дневне новине припало је "Данасу", "Блиц" је на другом, а "Политика" на трећем мјесту.

Новинари сматрају да у најбоље телевизијске станице у Србији, осим првопласираног Б92, спадају "Прва телевизија", Студио Б и Радио-телевизија Србије, док су за најбоље телевизијске емисије "Утисак недјеље" и "Инсајдер".За најгоре дневне новине изабрали су "Курир", "Информер" и "Ало", а за "бруку за професију" Сашу Миловановића из "Курира", Драгана Ј. Вучићевића из "Информера" и Миломира Марића са телевизије "Хепи" .                                                                                                                            

Најбољи медијски сајт је, према анкети, Б92.нет, слиједе га Блиц.рс и Њуз.нет, а међу телевизијским лицима новинари су изабрали Ољу Бећковић, Сузану Трнинић и Даницу Вученић.