Вучић забринут због датума

18-02-2013 03:58:00 | | Политика / Б.В. / Фото: Бета, novosti.rs |

Први потпредсједник Владе Александар Вучић изјавио је данас да га у Берлину очекују тешки разговори и да ће грађанима тешко објаснити, ако Србија не добије датум за почетак преговора са ЕУ.

„Очекују нас тешки разговори у Берлину и наш је посао да објаснимо шта су влада, шта су грађани Србије урадили у претходних 200 дана”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Абу Дабију, а пренијела је Радио-телевизија Србије.

Вучић је казао да је Србија доста тога урадила, па и много више од очекиваног.

„Увјерен сам да нећемо слушати лоше ријечи о нашој земљи у Њемачкој, напротив, тога више нема ни у Њемачкој ни у њиховим медијима, али мислим да би била тешка и лоша вијест за нас да од датума нема ништа, зато што се плашим да, ни грађанима Србије, а ни политичком естаблишменту, тешко ко би то могао да објасни”, рекао је Вучић.

Он је у Абу Дабију казао да је Србија покренула и повела озбиљан дијалог с Приштином и спровела оно што је претходна влада договорила, на цивилизован, пристојан и разуман начин.

Вучић је рекао да није лако разговарати с њемачким званичницима, али да ће заједно с Милицом Делевић и Сузаном Грубјешић покушати да их убиједе колико је добивање датума за почетак преговора са ЕУ важно за Србију.