Због снијега поједина насеља у Бањалуци остала без струје

03-02-2013 12:12:00 | Независне | Д.Б. /Фото: Независне |

Поједини дијелови Бањалуке остали су без електричне енергије због снијега који је синоћ почео да пада. Из Електрокрајине су потврдили да су без електричне енергије остала нека градска и приградска насеља.

Ријеч је о подручјима која немају електромрежу кабловског типа, већ надземну мрежу, гдје је, усљед тежине снијега дошло до кидања водова.

Струје нема у насељима Петрићевац, Карановац, Врбања, Шибови, Мотике, дио Чесме, и улица Илије Гарашанина.
У Електрокрајини наводе да би током дана требали бити отклоњени сви кварови и нормализовано снабдијевање струјом свих подручја.
 
Снијег је изазвао проблеме и у одвијању саобраћаја. У Ауто-мото савезу РС су потврдили да се саобраћај одвија без застоја, али успорено и врло отежано, нарочито на подручју Кнежева и Мркоњић-Града, гдје је протекле ноћи пало више од 30 центиметара новог снијега.
 
Према информацијама зимских служби, снијега има по коловозу иако су сви путеви чишћени и посути, нарочито преко превоја, а дежурне екипе на терену врше надзор над свим дионицама и дјелују гдје год је потребно.
 
Возачима савјетују да на пут не крећу без зимске опреме, да возе веома опрезно и без ризичних претицања, да држе одговарајуће одстојање између возила, те да вожњу прилагоде тренутним условима на путу.