Налазите се на страници > Почетна > Вијести > Србија > Вучић: Могући избори

Вучић: Могући избори

14-01-2016 02:04:09 | | / mojenovosti.com |

Избори су могућа опција, али још није донијета коначна одлука, изјавио је премијер Србије Александар Вучић и подвукао да ванредни парламентарни избори не би били додатни трошак, као и да се при одлуци о расписивању неће руководити страначким интересима.

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да звиждуци на утакмици ватерполо првенства нису разлог за расписивање избора, да су таква тумачења смијешна, а као једини разлог због којег не би расписао изборе навео је да би можда на кратко прекинули реформе.

Он је рекао да је потребно очување стабилности, мира и новог легитимитета владе, а да ће одлуку о томе да ли су нови избори потребни да би се то испунило донијети и предсједник државе и Главни одбор СНС.

Премијер Србије је додао и да уколико би се вршила већа реконструкцију владе, што би, како је рекао, желио да учини, онда би се то претворило у "мучење" у наредних годину дана и да би сви рекли да је то лоша влада.

- Свако нормалан увијек жели и свјежу крв и да то функционише као тим, а не да имате много слободних стријелаца. Све то ако желите да промијените и направите још нешто ефикасније и изађете с планом и програмом до 2020, када очекујемо да завршимо све обавезе у вези са уласком у Европску унију, онда је могуће да изборе имамо - рекао је Вучић.

Поручује међутим, да то не значи да је та одлука донијета, јер постоје и неки други разлози.

- Једини разлог због којих не могу са сигурношћу да кажем да ћу то апсолутно да учиним јесте да видимо да ли би нас на било који начин то могло да заустави у нашим економским реформама. Сви остали разлози су за - рекао је Вучић.

Предсједник Владе Србије је истакао и да, уколико не добије повјерење грађана на изборима, неће више "оптерећивати" странку коју води.

- Бићу члан, али не на њеном челу. Не интересују ме те страначке ствари, већ шта је добро за Србију - рекао је Вучић.

На коментар да жели да распише изборе, јер истраживања показују да ће му 2018. опасти рејтинг, он је опозицији пожелио "све најбоље"

- Видим да се састају и они који не мисле исто. То је у реду и то је дозвољено. Што се тиче процената гласова, рачунао сам. Прије неки дан шеф покрајинске владе је рекао да има 20 одсто у Војводини. Шешељ је рекао да има 20 одсто у Србији, што значи да има око 22-23 одсто у Војводини које му је најјаче упориште. Чанак има 15 одсто, то је 58 одсто, социјалисти десет, то је 70 одсто и када додамо Тадића, Радуловића и Чеду, то је 80 одсто и Мађаре око осам одсто, нама остаје мало да будемо изнад цензуса - завршио је рачуницу премијер Србије.