Како стварно изгледају најпопуларнија туристичка места у Русији

01-03-2020 08:08:52 | | фото: © Дмитриј Рогулин / ТАСС / Russia beyond/ vostok.rs |


Инстаграм против стварне слике. Или другим речима, поштено приказујемо призоре са којима ћете се суочити када будете посетили најомиљенија туристичка места у Русији.

По свој прилици најпознатија туристичка дестинација, знак препознавања Москве, али и читаве Русије. Разнобојне куполе Храма Василија Блаженог, како су само лепе, зар не. Међутим, да би све стале у кадар најбоље би било да се седне или можда чак легне на коцку.

На шта треба бити спреман? Пажљиво гледајте у ноге, да се не бисте саплели о неког.

Парк Зарјадје

Лебдећи мост у новом парку надомак зидина Кремља најпопуларније је место од отварања овог сада већ ко зна колико пута у свету награђиваног архитектонског чуда. Одатле се пружа предиван поглед на стаљинистички облакодер, Храм Василија Блаженог и Москву реку.

Има само један проблем, сви би желели да направе фотографију са тог места.

Мамајев курган

Без икакве дилеме, један од најпопуларнијих меморијала из Другог светског рата налази се на Мамајевом кургану у Волгограду. У његовом средишту уздиже се највећи споменик у Русији, скулпура Мајка отаџбина зове, огромних димензија, висока 85 метара и тешка 8 хиљада тона

Хиљаде људи сваке године желе да виде ову скулпуру изблиза.

Стари Арбат

Некада је овде врвело од живота, ту су становали чувени уметници, у ресторанима вечерао лично Антон Павлович Чехов, а стара московска улица била обитавалиште аристократије и младе боемије. Има историју дугу преко 520 година.

У модерној историји Старом Арбату припала је улога главне туристичке улице у Москви, што ју је у одређеној мери и променило и развејало дух старе престонице. Сувенирнице, лоши кафеи, пивнице и улични уметници одавно су постали њене главне карактеристике.

Ластавичје гнездо

Бајковити дворац на литици изнад Црног мора на Криму, једно је од најромантичнијих места у Русији. Немачки барон Фон Штејнгел који је волео да се одмара на Криму подигао је овај замак почетком прошлог века.

Чарска пешчара

Огромне пешчане дине у руском Сибиру, можда једна од најнеобичнијих пустиња на свету. Педесет квадратних километара песка распростире се усред брда, мочвара, тајги и река. Фотографије још могу да створе илизију да је реч о пустињској дестинацији негде у Арапским Емиратима, међутим стварни призор по нашем мишљењу далеко је атрактивнији.

Петерхоф

Руски Версај, 40 километара удаљен од Санкт Петербурга, бивша летња резиденција руских царева којом доминирају позлаћене фонтане, вртови и палате.

Лети овде увек има света, а у 99,9 одсто случајева то овако изгледа.

Третјаковска галерија

Третрјаковска галерија приређује изложбе које обележавају годину и ишчекују се с великим нестрпљењем, па се тако догађа да месецима буде место ходочашћа љубитеља ликовних уметности.

Редови за изложбу сликара Ивана Ајвазовског 2016. године најбоља су илустрација подвига који треба учинити да би се вредна дела видела.

Москва сити

У Москви нема баш много небодера, а скоро сви сконцентрисани су на једном месту. На тај начин се могу правити фотографије на основу којих не можеш да претпоставиш да није свуда тако.

Облакодери у Москва ситију компактно су распоређени. А то се нарочито примећује у односу на контрастну околину.

Језеро Баскунчак

Слано језеро у јужном Сибиру из кога се добија 80 одсто соли која се у Русији производи. Овде не обитавају жива бића, у литру воде налази се 300 грама соли. Али зато туриста има много, јер осим необичних пејзажа, ништа мање није привлачна, рецимо, лековита глина.

Бајкал

Бајкалско језеро ретко кога ће изневерити. Једнако је лепо и лети и зими, када му посебну драж даје чисти плави лед и стене покривене ледом. У питању је ситуација у којој се очекивања и стварност апсолутно поклапају.

Јекатерина Синељшчикова, Russia beyond