Марочко: Украјинске трупе одустале од офанзивних акција и прешле у дефанзиву у областима Артемовска и Соледара

21-11-2022 10:09:46 | | фото: © РИА Новости / Константин Михальчевский/ vostok.rs |


Украјинске трупе су одустале од офанзивних акција и прешле у дефанзиву у областима Артемовска и Соледара у Доњецкој Народној Републици, саопштио је портпарол
Народне милиције ЛНРАндреј Марочко.

„Због свакодневних губитака у људству и техници, као и на основу оперативне ситуације, украјинска команда је одустала од офанзивних акција и фокусирала се на задржавање положаја које је раније заузела“, навео је Марочко.


Артемовск (Бахмут) се налази на територији ДНР под контролом Кијева, северно од Горловке. Кроз град пролази мрежа путева и железничких пруга, важно је транспортно чвориште за снабдевање украјинске групе трупа. Схватајући стратешки значај Артемовска, украјински генералштаб распоређује све расположиве резерве за његову одбрану, без обзира на губитке.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti