Државна дума усвојила пакет закона који забрањују ЛГБТ пропаганду, промену пола и стављају такве информације на листу забрањених

24-11-2022 11:14:16 | | фото: © РИА Новости / Мария Девахина/ vostok.rs |


Државна дума је једногласно усвојила пакет закона који забрањују ЛГБТ пропаганду, педофилију и промену пола у Русији и стављају такве информације на листу забрањених за децу.


Документ ће се односити на оглашавање, књиге, филмове и аудио-визуелне услуге.


Конкретно, кад закони ступе на снагу, биће забрањено издавање сертификата о дистрибуцији филмова који промовишу нетрадиционалне сексуалне односе и склоности, као и промену пола.

Такође ће бити немогуће продавати робу, укључујући и страну, сличног садржаја.

За непоштовање су предвижене високе казне.

Дакле, грађани ће морати да плате до 400 хиљада рубаља за ЛГБТ пропаганду, правна лица - до пет милиона. Странци се такође могу суочити са административним хапшењем од 15 дана или депортацијом.

За ширење информација међу малолетницима које показују нетрадиционалне сексуалне односе и склоности, или које могу да их наведу да промене пол, биће кажњени новчаном казном до 200 хиљада рубаља, а правна лица до четири милиона рубаља.

Роскомнадзор ће имати право да одобри процедуру за праћење интернета ради идентификације информација и програма којима би требало ограничити приступ.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti