Русија протерала пет шведских дипломата

25-05-2023 12:48:31 | | © Sergey Karpukhin / TASS/ vostok.rs |

Министарство спољних послова Русије подсетило је да је као отворено непријатељски чин оценило одлуку Стокхолма да петорицу запослених у руским дипломатским мисијама у Шведској прогласи персонама нон грата 25. априла 2023

Русија је протерала пет шведских дипломата као меру одмазде, саопштило је у четвртак руско Министарство спољних послова.


Амбасадор Шведске у Москви Малена Мард позвана је 25. маја у Министарство спољних послова Русије.

„Шведски амбасадор је обавештен да је руска страна одлучила да прогласи за персоне нон грата пет шведских дипломата, укључујући три службеника канцеларије аташеа одбране у шведској амбасади у Москви као меру одмазде“, наводи се у саопштењу.

Руско министарство спољних послова је подсетило да је као отворено непријатељски чин оценило одлуку Стокхолма да 25. априла 2023. прогласи пет запослених у руским дипломатским мисијама у Шведској персонама нон грата.

„Ове акције шведских власти додатно су погоршале ситуацију у билатералним односима, који су достигли невиђено низак ниво, укључујући и резултат текуће русофобичне кампање у Шведској“, нагласило је руско Министарство спољних послова.

Шведским дипломатама је наложено да напусте Русију у истом року који су шведске власти одредиле за одлазак руских дипломата.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС