Покушаји уништавања руске културе су покушаји самоубиства — Путин

05-07-2023 12:03:53 | | © Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/ vos |

Човек може да убије човека, али је немогуће убити културу коју он носи, изјавио је руски председник

Руска култура је део европске и светске баштине и немогуће је уништити, изјавио је руски председник Владимир Путин.


„Што се тиче кампање за укидање руске културе – много смо о томе причали: смејали смо се и причали озбиљно. Руска култура, култура Русије је мултинационална и део је и европске и светске културе. И када неко жели да уништи руску културу – то је покушај самоубиства, јер они сами себе уништавају“, изјавио је шеф државе у уторак на састанку са дипломцима Председничке академије (РАНЕПА).

Човек може да убије човека, али је немогуће убити културу коју он носи. А дефинитивно је немогуће убити културу читавог једног народа, посебно таквог великог народа као што је руски“, сматра председник.

Обраћајући се учеснику састанка, Путин је истакао: „Наш посао је само да то имамо на уму и да подржимо креативну класу коју сте споменули и која генерише нова достигнућа на основу онога што смо наследили од предака.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС