Русија да не дозволи никоме да „поништи“ њене вредности — Медведев

09-07-2023 01:27:27 | | Фото: Sofya Sandurskaya/TASS/ vostok.rs |

Према речима заменика председника Савета безбедности Русије, љубав према отаџбини и тежња да се она одбрани од непријатеља заснивају се на оданости сопственој породици, бризи о најмилијима, поштовању и подршциРусија ће штитити своје вредности и тежити благостању људи, изјавио је у суботу заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.


Ово је Медведев написао на друштвеној мрежи ВК у објави посвећеној Дану породице, љубави и верности који се обележава 8. јула.

"Не можемо дозволити да било ко надмашује наше вредности. Зато ћемо наставити да штитимо све оно што највише ценимо - нашу домовину, добробит наших породица, наше деце, свих најмилијих", изјавио је он.

Према Медведеву, љубав према отаџбини и тежња да се она одбрани од непријатеља заснивају се на оданости сопственој породици, бризи за најмилије, поштовању и подршци.

Дан породице, љубави и верности обележава се на Дан светог Петра и светог Февронија, који су живели у Мурому у 13. веку и који су у Руској православној цркви поштовани као заштитници брака и породице.