Бајден може да прекине украјински сукоб за пет минута уступањем територија — Зеленски

10-07-2023 11:48:41 | | Фото: AP Photo/Efrem Lukatsky/ vostok.rs |

Уз то, украјински председник је поменуо неке \"опасне сигнале\" у вези са смањењем помоћи Украјини \"долазе од одређених политичара\" у САДУкрајински председник Владимир Зеленски изјавио је да би његов амерички колега Џо Бајден могао да прекине украјински сукоб за пет минута предавањем украјинске територије, али Кијев се не слаже.


„Ако говоримо о окончању рата по цену Украјине, другим речима, да нас натера да се одрекнемо својих територија, па, мислим, на овај начин, Бајден је могао да га приведе крају чак и за пет минута. Али не бисмо се сложили“, изјавио је он у интервјуу за АБЦ Њуз.

Он је такође прокоментарисао опаске бившег америчког председника Доналда Трампа који је обећао да ће прекинути борбу у року од 24 сата. Зеленски је поновио да је Трамп већ имао ту шансу док је био на власти. „Једина жеља да се рат приведе крају је прелепа. Али ова жеља би требало да се заснива на неком стварном искуству. Па, изгледа као да је Доналд Трамп већ једном имао ова 24 сата у своје време. Били смо у рату, није рат у пуном обиму, али ми смо били у рату и претпостављам да је имао то време на располагању, али мора да је имао неке друге приоритете“, инсистирао је украјински лидер.

Уз то, он је поменуо неке "опасне сигнале" у вези са смањењем помоћи Украјини које "долазе од одређених политичара" у САД.