Кијев жели да изврши притисак на све у вези са чланством у НАТО-у — портпарол Кремља

10-07-2023 02:39:55 | | © Sergei Bobylev / TASS/ vostok.rs |

Од 11. до 12. јула, главни град Литваније биће домаћин самита НАТО-а на којем ће учествовати и шефови држава и влада Аустралије, Новог Зеланда, Јужне Кореје и Јапана

Украјина покушава да изврши притисак на земље НАТО-а како би добила позив за придруживање алијанси, изјавио је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.


Знамо да су земље чланице алијансе укључене у веома живе дискусије, посебно зато што ће НАТО ускоро одржати самит и постоје различити погледи на то питање. Знамо да кијевски режим покушава да изврши притисак на све на различите начине како би се побринули да што више земаља покаже солидарност по том питању уочи самита“, нагласио је он.

„Морате бити свесни потпуно јасног и доследног става Русије да ће чланство Украјине у НАТО-у имати веома негативне последице по већ полусрушену европску безбедносну мрежу, као и да ће представљати крајњу опасност и претњу нашој земљи, што ће захтевати сасвим јасан и снажан одговор од нас“, изјавио је портпарол Кремља.

Од 11. до 12. јула, главни град Литваније Вилњус биће домаћин самита НАТО-а на којем ће учествовати и шефови држава и влада Аустралије, Новог Зеланда, Јужне Кореје и Јапана.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС