РТ: Кијев и Одеса су наши – Медведев

22-02-2024 03:35:17 | | © Telegram / Dmitry Medvedev/ vostok.rs |

Москва пре или касније мора да заузме украјинску престоницу, тврди бивши председник


Русија ће морати да настави борбу против Украјине док не заузме Кијев и приморски град Одесу, тврди бивши председник Дмитриј Медведев. Оба града имају „руске корене“, али њима управљају непријатељи Москве предвођени САД, што значи да представљају егзистенцијалну претњу, каже високи званичник, који тренутно служи као заменик председника руског Савета за националну безбедност.


Реч је о одломцима из интервјуа који је Медведев дао руским медијима, а који је поделио на друштвеним мрежама у четвртак.

„Где да станемо? Не знам“, изјавио је он и додао да јепред нама много озбиљног посла“.

„Да ли ће то бити Кијев? Вероватно. То би требало да буде и Кијев. Ако не сада, онда касније. Постоје два разлога. Кијев је руски град и из њега произилази опасност по постојање Руске Федерације“, изјавио је он.

У одвојеном видео снимку, Медведев се обратио јужној украјинској луци Одеси, позивајући је да се „врати кући“.

„Ми у Руској Федерацији смо дуго чекали Одесу, макар само због њене историје и због тога какви људи тамо живе и којим језиком говоре. То је наш руски град“, изјавио је Медведев.

У мају 2014. године, 42 проруске присталице спаљене су до смрти у Одеси, граду у којем се претежно говори руски, јер су били заробљени од стране руље која је подржавала протесте у Кијеву које је подржавао Запад и који ће касније збацити демократски изабрану владу Украјине.

Медведев је идентификовао извор претње постојању Русије као „међународну бригаду противника Русије, на челу са САД“, за које је тврдио да контролишу Кијев.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: RT (ж)