РТ: Морамо остати корак испред непријатеља – Путин

26-05-2024 10:13:18 | | © Sputnik / Vyacheslav Prokofyev/ vostok.rs |

Одржавање технолошке предности „гарантује“ победу, изјавио је руски председник шефовима одбрамбене индустрије

Русија „увек мора да буде корак испред“ својих противника и да задржи своју технолошку предност како би „гарантовала“ победу, изјавио је председник Владимир Путин.


Председник је то изјавио у суботу када је посетио седиште корпорације за тактичке ракете, велике државне одбрамбене компаније која се налази изван Москве. Док је био у објекту, Путин је одржао састанак са извршним директорима водећих руских одбрамбених корпорација.

Стицање чак и мале технолошке предности има драстичан утицај на бојно поље, навео је председник, позивајући се на оно што је научено из сукоба у Украјини.

„Желео бих да истакнем да увек морамо бити корак испред. Морамо увек да будемо корак испред противника и тада ће победа бити загарантована. Ви то знате“, изјавио је.

„Ваши специјалисти и ви лично увек остајете у контакту са нашим људима који се боре на линији фронта не штедећи себе да бране интересе Русије. Кад год успемо да добијемо предност, ма колико она била витка, то вишеструко повећава нашу ефикасност“, додао је Путин.

Одбрамбена индустрија земље, која је у процвату усред непријатељстава, мора не само да постане ефикаснија у задовољавању потреба војске, већ и да се диверзификује и више укључи у цивилну производњу, изјавио је Путин.

„Остваривање овог системског циља је кључно за рационализацију производног потенцијала сектора одбране и помагање талентованим професионалцима да унапреде своје каријере. Све у свему, ово би створило одрживију основу за произвођаче одбране нудећи им солидну економску и финансијску основу на дуге стазе“, објаснио је он.

Председник се такође дотакао цивилних војних произвођача који су се појавили усред непријатељстава. Решења која нуде – као што су уређаји за радио-електронско ратовање или софистицирани дронови – морају да буду брзо усвојена од стране војске, рекао је председник.

„Такође морамо бити ефикасни када користимо средства која нам испоручује такозвани сектор одбрамбене производње. Морамо да му омогућимо да развије и прошири своје производне операције и да уведе брзу процедуру за снабдевање војске својим најефикаснијим решењима“, изјавио је Путин.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: RT (ж)