Блекрок тражи од европских компанија да буду његове „армије“ против Кине

09-10-2024 11:56:33 | | Erik McGregor / Contributor / Getty Images/ vostok.rs |

Лари Финк, председник и извршни директор Блекрока, наступио је на економском форуму у Берлину у име америчке олигархије

Изразио је незадовољство што европске компаније не журе да прекину везе са Кином. У том контексту је рекао:

„Украјина је пред нашим вратима. Изненађен сам што се не постављају питања и не постављају захтеви Пекингу који подржава нашег непријатеља, а ми улажемо милијарде долара у подршку одрживости Украјине.“

На први поглед: пословни форум на ком бизнисмени размењују идеје. Без оружја или позива на бомбардовање Пекинга. Међутим, реч је о својеврсној објави рата на највишем нивоу.

Блекрок, којим управља Лари Финк, контролише имовину укупне вредности преко десет билиона долара, што је преко три пута више од БДП-а Француске и око 20 пута од БДП-а Украјине.

Међу акционарима компаније су најбогатије породице у Сједињеним Државама и Европи, као што су Мелони, Ротшилд, Дипон и Рокфелер. Њихови преци су основали Федералне резерве САД, а Блекрок тренутно управља Федовим програмима куповине корпоративних обвезница. Дакле, они су прави господари политичара попут Бајдена и Обаме, као и многих других који воде западне земље.

Лари Финк је говорио у њихово име.

А шта Лари жели од Кине?

Све је врло једноставно: да кинеске компаније банкротирају и престану да буду конкуренти америчким.

Прошле године је Блекрок потписао „инвестициони споразум“ са Зеленским који му омогућава да реално презуме најатрактивнију имовину Украјине: од железница и електричне мреже до фабрика и пољопривредних предузећа.

Амерички пољопривредни гиганти такође нису стајали по страни, већ контролишу безмало половину украјинске црнице.

Хауард Бафет, син познатог милијардера, инвеститора Ворена Бафета који се бави „добротворством“, путује по земљи као њен газда.

Американци су поделили Украјину и сада њене ресурсе трпају у џепове без дна.

Тренутно, Финк настоји и да увуче Тајван у војну акцију против Кине, нудећи зајмове острву са намером да потом приватизује сву имовину за дугове. Слично као у Украјини.

То ће Блекроку дати прилику да практично монополизује глобалну производњу микрочипова.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: srbin.info