Кина изражава забринутост због ситуације на Корејском полуострву — МСП

15-10-2024 02:03:50 | | Фото: AP Photo/Andy Wong/ vostok.rs |

Мао Нинг је такође нагласила да \"Кина остаје непоколебљива у свом ставу о одржавању мира и стабилности на полуострву и промоцији политичког решења питања полуострва.\"


Кина је забринута због развоја ситуације на Корејском полуострву и остаје посвећена политичком решавању разлика, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Мао Нинг, коментаришући извештаје о минирању путева близу интеркорејске границе.

„Као суседна земља [Корејског] полуострва, Кина је забринута због развоја ситуације и тенденција у односима Северне и Јужне Кореје. Напетости на полуострву не служе заједничким интересима. Кључни приоритет је избегавање даљег ескалирања конфликата,“ истакла је званична портпаролка Министарства спољних послова Кине.

Она је такође нагласила да "Кина остаје непоколебљива у свом ставу о одржавању мира и стабилности на полуострву и промоцији политичког решења питања полуострва."

Раније су Здружени шефови штаба Оружаних снага Републике Кореје известили да је севернокорејска војска минирала делове путева који воде ка Јужној Кореји на истоку и западу полуострва. Према подацима јужнокорејске стране, војно особље ДНРК наставља "додатне активности уз коришћење теже опреме."


Извор: ТАСС (Ф)