РТ: Поверење у америчке медије достигло историјски минимум – анкета

15-10-2024 10:33:25 | | © Getty Images / iStock/ vostok.rs |

Само 31% Американаца каже да има поверења да медији извештавају фер и тачно

Мање од трећине Американаца верује америчким медијима, што је рекордно низак број, према новој анкети Галупа објављеној у понедељак.

Овогодишња анкета показала је пад од 1% у односу на прошлу годину у броју Американаца који верују да медији у потпуности и тачно извештавају. Овај тренд је у опадању од 2018. године.

Трећу годину заредом, број Американаца који тврде да у потпуности не верују медијима остао је већи од оних који имају поверења у њих. Нова анкета, међутим, показала је благи пад, при чему је 36% испитаника изразило потпуно неповерење, у поређењу са 39% у 2023. години.

Истовремено, број оних који имају „врло мало“ поверења у медије порастао је на 33% ове године.

И даље постоји велика разлика између републиканаца и демократа, при чему само 12% републиканаца изражава поверење у извештавање медија, док 54% демократа има поверења. Међутим, ова партијска разлика се у последњих неколико година сужава. Према подацима Галупа, у 2022. години око 70% демократа изразило је поверење у медије.

Анкету је спровело 1.007 одраслих Американаца широм земље. Истраживање је обављено током прве две недеље септембра путем телефонских интервјуа, а испитаници су насумично изабрани за анкету.

Галуп је први пут поставио Американцима ово питање 1972. године и скоро сваке године од 1997. спроводи анкету о поверењу у медије. Док је током 1970-их стопа поверења била око 70%, до касних 1990-их опала је на око 55%, и наставила је да пада у последње две деценије.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: RT (ж)