Кијевска офанзива у Курску удаљава изгледе за мирно решење — руски изасланик при УН

21-10-2024 05:39:50 | | Фото: Valery Sharifulin/TASS/ vostok.rs |

Василиј Небензја је истакао да су \"украјинске оружане снаге, упадајући на територију Русије коју су признале све државе света, показале светској већини свој терористички и агресивни карактер.\"


Кијевска "коцка" са Курском само је удаљила могућности за мирно решење украјинске кризе, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја у интервјуу за ТАСС.

"Несумњиво, многе државе, схватајући наше аргументе и објашњења, схватају да је курска офанзива само удаљила могућности за мирно решење. Штавише, упадајући на територију Русије коју су признале све државе света, украјинске оружане снаге су показале већини света свој терористички и агресивни карактер, на шта смо упозоравали годинама",изјавио је.

Украјинске оружане снаге су напале руску Курску област 6. августа. Становници пограничних подручја су евакуисани на сигурне територије. Према подацима Министарства одбране, Кијев је изгубио више од 25.000 војника и 167 тенкова од почетка борбених дејстава у Курској области. Операција за уништавање украјинских оружаних формација се наставља.


Извор: ТАСС
(Ф)