Руског туристу неће оставити у несрећи

14-05-2013 10:51:19 | | Глас Русије, фото: Россотрудничество/ vostok.rs |


Ванредан смештај, храну и ноћење у иностранству моћи ће да добије сваки руски грађанин на годишњем одмору у случају банкротирања туристичке агенције. У сваком случају, за то ће бити одговоран специјално формирани фонд, који је прорадио од 4. маја. Реч је о пружању управо неодложне помоћи, а не о плаћању читавог планираног одмора, - прецизирају његови оснивачи – удружење Туристичка помоћ. Обим фонда је данас већи од 150 милиона рубаља (5 милиона долара).

2012. година је постала богата, што се тиче банкротирања туристичких агенција у Русији. 7 компанија, међу њима је и најпознатија на туристичком тржишту Ланта-Тур, ускратиле су нормалан одмор хиљадама туриста, и то већи део туриста све до сада покушава да добије накнаде за аранжмане, бар и не у пуној мери.

Највећи проблем у случају такве "вис мајор", како сведочи искуство, пружање је ванредне помоћи туристима. У многим ситуацијама су људи приморани да чекају повратак кући неколико дана. Сада, како се надају у руској туристичкој грани, таква ситуација се мора променити. 4. маја је прорадио ванредни механизам помоћи руским туристима у иностранству – удружење туристичких агенција Туристичка помоћ. Преко специјално формираног фонда ће оно дозначивати средства ради помоћи туристима у случају вис мајор, - испричао је копредседник друштвене организације Клуб заштите права туриста Роман Бобилев.

Важно је да се памти да је фонд усмерен на пружање неодложне помоћи. Ако се руски туриста у иностранству нађе у ситуацији, када је туристичка агенција банкротирала, средства из овог фонда неће се користити за плаћање даљег одмора у иностранству, већ само за његову евакуацију. Односно, биће му пружени краткотрајна исхрана, смештај и одлазак у отаџбину. Разуме се, а то је такође уписано, да ће му се у случају потребе пружити медицинска и правна помоћ.

Данас ради решења проблема с туристичким агенцијама, које су банкротирале, недовољни су само механизми финансијских гаранција, који регулишу исплате туристима постфактум. Ништа мање важно је обезбедити прву помоћ туристима на лицу места. Формирање фонда се врши на рачун самих туристичких агенција. Првобитни улог је износио десетину процента од промета компаније, али не мању од 100 хиљада рубаља. Тај је износ прихватљив за сваку агенцију, - изјавио је Гласу Русије извршни директор Туристичке помоћи Вјачеслав Басов.

- У закону се помиње најмањи износ 100 хиљада рубаља. Сматрам да би идуће године требало извршти диференцијацију крупних и мањих предузећа. Међутим, данас је рано говорити о томе, јер је ова година експериментална, она је тек почела. На нашем тржишту нисмо имали искуство рада такве организације. Људи се активно учлањују, дају новчана средства, проблеми не настају. Већи део се учланио – у регистру их има нешто више од 1900, учлањило се већ 1600 компанија. Судећи по телефонским позивима и писмама, неки нису стигли, или нису знали, те настављају да се учлањују.

Преосталих 300 компанија морају да постану учесници удружења до краја маја – у складу са законом, који је пре годину дана потписао председник РФ. Дакле, крајем месеца укупан обим фонда може да се повећа на 200 милиона рубаља (више од 6 милиона долара) Од 1. маја је прорадила и врућа линија Туристичке помоћи, на коју туристи могу да се обрате у случају вис мајор. За сада се тако нешто није десило, ипак се јавило око сто туриста: њихова питања су углавном повезана са задржавањем летова чартерних авиона. Тим проблемом, како је подвукао Вјачеслав Басов, Туристичка помоћ се не бави – то је сфера одговорности туристичких агенција. Према мишлењу учесника тржишта, рано је оцењивати ефикасност формирања фонда, мора да прође најмање година дана. Међутим, експерти истичу да сама чињеница формирања таквог механизма, која је скоро без премца у иностраству, већ се процењује као важан корак у реформирању те гране. Сами руски туристи, нажалост, моћи ће да провере ефикасност предузетих мера само на свом искуству.